2013. július 19., péntek

~...mert tánc nélkül nincs élet~

~...mert tánc nélkül nincs élet.

~Táncolok amíg élek,mert tánc nélkül nincs élt.

~A mozdulatművészet, a tánc, az ember bensejének közvetlen, általános hatású kifejezője.

~Amíg táncolhatunk, nem érdekel, hogy van e barátnőnk/barátunk vagy hogy bejuthattunk-e egy jó főiskolára. Egyáltalán nem érdekel minket, hogy a társadalom hogyan tekint ránk. Az egyetlen dolog, amitől félünk, hogy soha többé nem táncolhatunk.


 

~ A tánc a karok és lábak költészete, a kecses és iszonyatos anyag, maga a mozdulat lehel bele lelket.

~A művészet csúcsa a szavak segítségével visszaadni a gondolatnak az egyszerűséget, amelytől a szavak megfosztják.

~ A táncban megtanulunk szavak nélkül,a test,a lélek,érzelmeink,nőiségünk finom nyelvén kommunikálni...

~Az ember legigazabb kinyilvánulása a tánca és a zenéje...a testek sohasem hazudnak.



~A tánc az, amivel nem lehet betelni, amiből sohase lehet elég, ugyanegy forma százféle alakítása, ugyanegy téma sokszoros variációja..

~A létezés talán legillékonyabb művészete a tánc, melynek csak jelene van. A tánc a jelen, az életöröm diadala, mely nem vágyik halál utáni mementóra, nem teremt maradandó alkotást, büszkén fittyet hány az elmúlásra. Születik, s elhal, s mind újabb formákat teremt hús-vér építőanyagból, az emberből.

~A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be.





~ A természet lábakat ad nekünk és a művészet megtanít használni őket.

~Amikor jönnek a fények, amik fénylenek rajtad fentről. Te előadóművész vagy. Elfelejtesz mindent, amit megtanultál, a technika eljárása, a félelem, a fájdalom, ráadásul elfelejted, hogy te ki vagy, a zenével eggyé válsz, és valóban egy vagy a tánccal.

~A tánc a pulzusod, a szívverésed, a légzésed. Ez az életed ritmusa. Ez a kifejezés az időben és mozgásban, boldogságban, örömben, szomorúságban és irigységben.



~Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz lenni abban a pillanatban.

~A tánc a lélek rejtett nyelve.

~A tánc olyan, mint a lélegzés. Tánc közben nem játszom meg magam. A tánc felszabadít. Amikor táncolok, az lehetek, ami csak akarok. Mindent elveszíthetek az életben.. De a táncot nem. Az az egyetlen, amit soha nem vehetnek el tőlem..

~A tánc nem szenvedély, ez elején csak egy életérzés, belekezdesz és nem tudod abbahagyni! Ekkor válik szenvedéllyé.



 ~Táncolunk a csendben. Egyedül vagyunk ketten. Ismert és ismeretlen. Szerelmes szeretetben.

 ~Amíg táncolhatunk, nem érdekel, hogy van e barátnőnk/barátunk hogy bejuthattunk-e egy jó főiskolára vagy, hogy hétfőn megint munkába megyünk. Egyáltalán nem érdekel minket, hogy a társadalom hogyan tekint ránk. Az egyetlen dolog, amitől félünk, hogy egyszer csak elfáradunk vagy a buli hirtelen véget ér. Ezért bármit megteszünk, hogy minél tovább tartson. Mert a valósággal az a baj, hogy nincs hozzá háttérzene....

~Olyan bűnös ereje van a táncnak...,hogy ha bánatod van derűsebben távozol,mintha valami feledést adó varázsitalt ittál volna..

 ~A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be.